Gezmek için çıktılar, donmaktan son anda kurtarıldılar

 

Eskişehir’de gezmek için çıktıkları yolda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 7 saat mahsur kalan karı koca, donmaktan son anda karayollarına bağlı bir özel şirket çalışanları tarafından kurtarıldı.
Eskişehir’de gezmek için çıktıkları yolda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 7 saat mahsur kalan karı koca, donmaktan son anda karayollarına bağlı bir özel şirket çalışanları tarafından kurtarıldı.
Eskişehir-Sarıcakaya yolu üzerinde yoğun kar ve tipi nedeniyle Özgür Ergün ile eşi Feride Ergün saat 11.30 sıralarında mahsur kaldı. Araçlarının kara saplanması sonrasında yetkililerden yardım isteyen kara koca, soğuk hava ve tipinin etkili olduğu alanda kurtarılmayı bekledi. Karı kocanın kaldığı ihbarını alan Karayollarına bağlı bir taşeron şirket çalışanları kepçe ile yolu açarak vatandaşlara ulaşmaya çalıştı. İki çalışan yol açmaya çalıştığı sırada kepçenin kalorifer sistemi de arızalandı. Görüş mesafesinin sıfıra inmesine de aldırış etmeyen bu iki çalışan, belirtilen noktaya yakın bir yerde kepçeyi bırakarak yürümeye başladı. Tipi nedeniyle seslerinde duyulmasında zorluk çekilen alanda ancak iki metre yakına gelince mahsur kalan çiftleri duyabildiler. Donmak üzere olan çiftleri kepçeye almaya başaran çalışanlar daha sonra özel bir hastaneye getirerek, tedavilerinin başlamasını sağladı.
Yaklaşık 7 saat soğukta kurtarılmayı bekleyen ve hastaneye geldiklerinde vücutlarının belirli kısımlarını hissetmeyen karı koca ilk müdahalenin ardından tedavi altına alındı. Tedavileri başlayan Ergün çiftinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

“KURTARILMASAYDIK KESİN ÖLMÜŞTÜK”
Kurtarılmak için saatlerce beklediklerini ifade eden Özgür Ergün, “Yetkililerin bu yolu karlı yağışlarda kapatması gerekiyor. Bu yollar kapatılmış olsaydı, biz yola çıkmayacaktık. Biz saat 11.30’da kaldık. Ondan sonra geldiklerinde saat 18.00 civarıydı. Kurtarılmasaydık kesinlikle ölmüştük. Resmen donacaktık” dedi.

“EKİBİN YAPTIĞI GERÇEK BİR KAHRAMANLIKTI”
Feride Ergün ise, 7 saatin sonunda vücutların bir çok yerini hissetmediklerini belirterek şunları söyledi:
“Arkadaşlar geldiğinde çok kötüydüm. Yürüyecek durumda değildim. Belki de 20 kere düşerek kalkarak kepçeye zor gittim. Arkadaşlara çok teşekkür ederim. Gerçekten bir kahramanlık yaptılar.”

“KURTARMA ÇALIŞMASI SIRASINDA 1 BUÇUK METRE KARIN İÇİNE GİRDİK”
Emrah Yıldırım isimli arkadaşı ile birlikte mahsur kalan kişileri kurtardıklarını belirten Karayollarına bağlı bir taşeron şirketinde çalışan işçi İdris Erkan, Sarıcaka’ya yolunun 15’inci kilometresinde 2 kişinin kaldığı ve onların kurtarılmasının gerektiğine yönelik bir haberin gelmesi üzerine yola çıktıklarını söyledi. Ölüm tehlikesine rağmen kurtarma çalışmasını sürdürdüklerini ifade eden Erkan, “Yolda giderken de dar boğazları açarak gittik. Yukarıya çıktıkça tipi yükselmeye başladı. Kar yağışı şiddetini arttırdı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Önümüzü göremiyoruz, bir tarafımız uçurum bir tarafımız rampa. Kepçenin kalorifer sistemi bozuldu. Camlar buz yaptı. Görme açımız iyice kapanmıştı, ancak o insanlara ulaşmak zorundaydık. Sonuçta iki can vardı orada. Kepçe ile gidebildiğimiz yere kadar gidebildik. Ancak bizimde canımız tehlike girmeye başlayınca kepçeyi bıraktık. İş makinesinden indiğimizde yaklaşık 1,5 metre kar yığınının içine girdik. Battık, gömüldük yeri geldi süründük. İlk önce onlar bizim seslerimizi duydu. Daha sonra birbirimize seslene seslene buluştuk. Sonra düşe kalka yeniden kepçeye kadar geldik ve arkadaşları kurtardık” diye konuştu.
(İHA)